Onze missie

Onze missie is duidelijk: in 2050 willen we onze logistieke CO2-uitstoot hebben teruggebracht tot nul. Een ambitieuze doelstelling, maar we zijn optimistisch om dit doel te bereiken – samen met de hulp van nieuwe technologieën, onze medewerkers én onze klanten & partners. Maar ook nu al nemen we grote stappen om dat doel te bereiken.

Onze doelstellingen voor 2030:

  • We investeren 7 miljard in nog schonere bedrijfsvoering
  • Meer duurzame vliegtuigbrandstoffen gebruiken; zeker 30% gebruik aan Sustainable Aviation Fuel
  • Alle nieuwe gebouwen koolstofneutraal ontwerpen
  • Een uitgebreid aanbod van groene services
  • 60% van onze wereldwijde vloot is volledig elektrisch in de aflevering
  • Tegen 2030 zullen we meer dan 80.000 e-voertuigen op de weg hebben.

Wat hebben we tot nu toe al in Nederland gedaan?

Chariot cargo bike

Dit is de Chariot - onze nieuwste cargo bike en een volgende grote stap op onze weg naar emissievrije bezorging! Deze fiets hebben we ontwikkeld samen met Cargo Cycling en onze eigen DHL Express fietskoeriers. DHL maakt al 20 jaar gebruik van de fiets en was eerder betrokken bij het ontwerpen van de DHL Parcycle en Cubicycle. De Chariot wordt gezien als de nieuwe industriestandaard voor het bezorgen van pakketten per fiets. Deze in Nederland ontwikkelde cargofiets zal ook in andere landen worden ingezet.

Youtube gebruikt cookies, wanneer een video wordt afgespeeld, om statistieken bij te houden over welke video's een gebruiker heeft bekeken en van de voorkeuren van een gebruiker voor ingesloten YouTube video's.

Rotterdam - elektrische trucks

DHL Express heeft al veel elektrische bestelauto’s in gebruik en daar zijn nu ook de eerste elektrische vrachtwagens bij gekomen. De elektrische vrachtwagen werd als eerste ingezet in Rotterdam voor het ophalen en afleveren van grotere zendingen en wordt de komende tijd verder uitgebreid. Kleinere zendingen worden in het centrum nog steeds bij voorkeur met fietsen vervoerd. DHL is in Rotterdam een van de koplopers in het initiatief ‘Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek’ en heeft eind 2020 het Rotterdam Klimaatakkoord ondertekend. Zo wordt hard gewerkt aan duurzame oplossingen waarmee de luchtkwaliteit in de binnenstad blijvend wordt verbeterd.

CityHubs

In Groningen en Tilburg opereren deze fietsen vanuit de CityHubs, een nieuw concept van DHL Express voor duurzame stadsdistributie. Groningen had daarmee de wereldwijde primeur binnen het 220 landen tellende netwerk van DHL Express. Door het inrichten van een CityHub kunnen de laatste kilometers naar de klant met de fiets worden gedaan. Iedere fiets vervangt een reguliere dieselauto wat gelijk staat aan 8 ton CO2 vermindering per jaar. Voor grotere pakketten wordt gebruik gemaakt van elektrische bestelauto’s. In Groningen rijden vier Cubicycles, in Tilburg rijden twee Cubicycles en meerdere elektrische bestelauto’s. Inmiddels hebben de meeste grotere steden in Nederland een CityHub.