BELANGRIJKE FEITEN INDIA

POPULATIE 
1,4 Miljard (2021) 

TAAL
Hindi, Engels (en 21 andere officiële talen) 

HOOFDSTAD
New Delhi 

REGIO
Zuid-Azië 

VALUTA
Indiase Roepie 

India is een van de grootste en meest diverse landen ter wereld. Het strekt zich uit van de Himalaya in het noorden tot de Indische Oceaan in het zuiden. Het land staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, diverse landschappen en snelgroeiende economie. India is een belangrijke speler in de wereldhandel en lid van diverse internationale organisaties, waaronder de G-20 en BRICS.

De Verenigde Staten, China en de Verenigde Arabische Emiraten zijn belangrijke handelspartners voor India. De belangrijkste exportproducten van het land zijn onder andere aardolieproducten, edelstenen en sieraden, textiel, machines en farmaceutische producten.

India heeft een uitgebreid en gevarieerd transportnetwerk, met uitgestrekte wegen, spoorwegen en een snel uitbreidend netwerk van luchthavens. Belangrijke luchthavens zijn gelegen in New Delhi, Mumbai, Bengaluru en Chennai. Bovendien zet het het land fors in op de ontwikkeling van zijn digitale infrastructuur om de bloeiende e-commerce sector verder te ondersteunen.

Zakendoen in India

  • Het beeld van de buitenlandse zakenman in India is over het algemeen positief, met een focus op betrouwbaarheid en expertise. Maar zakelijke gebruiken kunnen aanzienlijk verschillen van Westerse normen.
  • Indiase bedrijven hebben vaak een hiërarchische structuur, en besluitvorming kan een langzaam proces zijn dat meerdere belanghebbenden betrekt. Het opbouwen van persoonlijke relaties en vertrouwen is cruciaal in de Indiase zakelijke omgeving.
  • Op veel plaatsen spreekt men Engels, vooral in zakelijke- en overheidskringen. Dat maakt het makkelijker voor internationale bedrijven om zaken te doen. Maar het beheersen van lokale talen en inzicht in culturele nuances kan aanzienlijke meerwaarde bieden  
  • Zakelijke maaltijden en gastvrijheid spelen een essentiële rol bij het opbouwen en onderhouden van zakelijke relaties. Gesprekken tijdens zakelijke maaltijden bestrijken vaak een breed scala aan onderwerpen, waaronder familie, cultuur en actuele zaken. 

INDIA / NEDERLAND TRANSITTIJDEN

Bestemming

Import van India naar Nederland

Export van Nederland naar India

Transittijd Document

2 dagen

2 dagen

Transittijd Non Document

2 dagen

2 dagen

Nationale feestdagen India

Datum

 26 januari    

29 maart    

15 augustus 

25 augustus       

2 okt      

24 okt    

25 december

Feestdag

Dag van de Republiek          

Holi                  

Onafhankelijkheidsdag      

Raksha Bandhan        

Gandhi Jayanti        

Diwali                

Eerste Kerstdag          

EXPORT NAAR INDIA: EEN GIDS VOOR DE INDIASE MARKT

India huisvest 1,4 miljard mensen en is - afhankelijk van welke bevolkingsstudie je raadpleegt - het meest bevolkte land ter wereld of het tweede meest bevolkte land. Met een snel groeiende e-commerce sector, is India een verstandige optie voor elk bedrijf dat naar nieuwe markten wil uitbreiden.

Met onze expertise in internationale handel, maakten we een gids voor het betreden van de Indiase e-commerce markt. Lees verder voor onze exclusieve tips over zakendoen in India - van douaneregels tot de nieuwste producttrends en consumentengedrag. 

Lees de India gids

KLANT WORDEN VAN DHL EXPRESS

Van eenmanszaak tot multinational en van webshop tot fabriek.

✔ Eenvoudig en snel
✔ Aantrekkelijke tarieven
✔ Exclusieve tools
✔ Betrouwbaar netwerk

Open een zakelijk account