WAT IS DHL FIRST CHOICE CONSULTING

DHL First Choice is DHL’s wereldwijde programma voor continue verbetering van processen en services. Door het steeds overal iedere dag een beetje beter te doen, zijn en blijven wij de ‘first choice’ voor onze klanten. Deze passie voor ‘continuous improvement’ en het systematisch blijven verbeteren zit in ons DNA en is verankerd in onze bedrijfscultuur. Niet voor niets is DHL jarenlang wereldwijd marktleider in logistiek. Deze expertise en ervaring delen wij graag met je, zodat ook jij kunt ervaren wat de First Choice aanpak kan betekenen voor jouw bedrijf én voor jouw klanten. Inmiddels hebben wij al vele klanten hierin mogen begeleiden.
 

DOEL VAN FIRST CHOICE

Het doel van DHL First Choice is om samen met onze experts grotere efficiency te creëren en jouw services en processen te optimaliseren. Verbeteringen die jouw business performance vergroten en het vertrouwen in jouw bedrijf versterken. Hier profiteren ook jouw klanten van. 
 

WAT LEVERT HET  OP

Door het verbeteren van jouw processen en het vergroten van efficiency, krijg je meer tijd en ruimte om te focussen op de kernactiviteiten van je business. Zo kun je jouw klant echt centraal stellen en dat is essentieel voor het behouden en versterken van klantloyaliteit.

Concreet betekent dat dat wij samen met jou verbetermogelijkheden identificeren en realiseren voor alle aspecten van jouw bedrijf: van strategisch verandermanagement tot toepassingen in de logistiek, facturering, klantenservice en andere disciplines in jouw bedrijf. Bovendien zul je merken dat veel van deze kwaliteitsverbeteringen ook reële kostenbesparingen met zich mee zullen brengen. Dat zijn hele concrete en tastbare verbeteringen.
 

HOE WERKT DHL FIRST CHOICE CONSULTING

Voor DHL First Choice gebruiken onze getrainde en ervaren experts bewezen technieken zoals DMAIC en Gemba. Deze zijn gebaseerd op o.a. de Six Sigma, Lean en Change methoden. In de zogenaamde Gemba walks lopen we letterlijk mee de vloer op en kijken we precies daar waar het allemaal gebeurt. Andere gebruikte technieken zijn bijvoorbeeld de 5S methode, Accelerating Change Transition (ACT), Value Stream Mapping en Visual Management. Zo kunnen wij jou op een systematische en gestructureerde wijze ondersteunen om je processen en business performance verder te optimaliseren. Uiteraard is dit nooit een ‘cookie-cutter’ benadering;  ieder First Choice traject is volledig maatwerk, samen met jou.

Passend bij jouw bedrijf, jouw situatie en jouw vraag zetten wij de juiste tools en technieken in, gebaseerd op Lean, Six Sigma en ACT. Dat zijn bijvoorbeeld:

Consultant DHL met laptop

DMAIC

Dit is een afkorting voor 5 stappen: Define, Measure, Analyze, Improve, Control. De methode is heel effectief voor het vinden en uitsluiten van fouten en inefficiënte stappen. Hiermee kun je jouw business processen verder stroomlijnen. Dit heeft ook direct positief effect op de processen waarmee jouw klanten in aanraking komen.

DHL consultant deal gesloten

Gemba Walk

Gemba is van Japanse oorsprong. Het is een methode waarbij we letterlijk met je mee de vloer op gaan. We observeren en kijken in het hart van jouw bedrijf, daar waar het gebeurt en de waarde voor jouw klant wordt gecreëerd. Met deze methode kunnen we snel efficiency verbeteringen helpen realiseren.

Euforisch  moment DHL consultants

5S methode

5S is een begrip uit de Japanse managementfilosofie ‘lean manufacturing’, dat refereert aan vijf Japanse woorden die ‘schoonmaken’ of ‘opruimen’ beschrijven, in de ruime betekenis van het woord: Sort, Set In Order, Shine, Standardize, Sustain. Daar wordt tegenwoordig ook Safety aan toegevoegd.

DHL FIRST CHOICE INFORMATIEBOEKJE

Wil je uitgebreidere informatie over bovenstaande drie methodes en andere DHL first choice methodes? Download het informatieboekje.

Download

Informatie aanvragen

Wil je meer weten over DHL First Choice en hoe onze experts jou kunnen helpen het verschil te maken? Neem contact met ons op voor een (geheel vrijblijvend) gesprek.

Wij helpen je graag! Vul het formulier in en wij nemen spoedig contact met je op.