Bespaar tijd en geld met DHL Paperless Trade

Met DHL Paperless Trade kun je nu binnen de online verzendapplicatie je commerciële of pro forma invoice online versturen. Je hoeft jouw commerciële of pro forma invoice dus niet meer te printen en fysiek bij de zending toe te voegen. Met deze gratis service van DHL Express bespaar je tijd met het opmaken van je zending en geef je een positieve bijdrage aan het milieu door papier te besparen. Bovendien bevordert de digitale verwerking van jouw documenten een vlotte douaneafhandeling en een snelle in-en uitklaring van je zending.

De voordelen van DHL's Paperless Trade

✔ Bespaar tijd - je hoeft de invoice niet fysiek bij te voegen
✔ Bespaar geld op print- en papierkosten
✔ Milieuvriendelijk door verminderd print- en papiergebruik
✔ Eigen huisstijl - je kunt een digitale handtekening en bedrijfslogo uploaden en tonen op je invoices
✔ Bevordert snelle in-en uitklaring van je zending door de douane

Hoe werkt DHL's Paperless Trade?
DHL’s Paperless Trade is beschikbaar voor onze Time Definite services, inclusief Economy Select. Paperless Trade is geïntegreerd in onze verzendapplicaties MyDHL+ en MyDHL API.

Je activeert eenmalig Paperless Trade en vervolgens wordt deze gratis service automatisch aangeboden tijdens het opmaken van jouw zendingen.

Hoe ga ik van start met DHL Paperless Trade?
Paperless Trade is beschikbaar in MyDHL+ en MyDHL API. Opstarten is erg eenvoudig!

  • MyDHL+
    Bij het aanmaken van een douaneplichtige zending, krijg je vanzelf de mogelijkheid om te kiezen voor 'digitale douanefactuur' (wanneer beschikbaar voor de betreffende bestemming).
  • MyDHL API
    Neem contact op met ons Electronic Shipping Solutions team via essnl[at]dhl[dot]com (essnl[at]dhl[dot]com) om Paperless Trade en MYDHL API aan te vragen.

Heeft jouw zending naast een invoice ook nog andere douanedocumenten nodig, zoals bijvoorbeeld een EUR1-certificaat of T1/Transitdocument? Neem dan contact op met jouw DHL contactpersoon voor de mogelijkheden.

Kan ik met Paperless Trade ook mijn eigen invoice gebruiken?
Met Paperless Trade heb je de optie om commerciële of pro forma invoices in de verzendapplicatie aan te maken of eigen invoices te uploaden.

Welke landen ondersteunen Paperless Trade?
Paperless Trade is in ruim 180 landen wereldwijd beschikbaar.

Heb je vragen over DHL's Paperless Trade? Neem dan contact op met jouw DHL contactpersoon.