UW DOUANEFACTUUR OPMAKEN

ONDERSTAAND FORMULIER HELPT U STAP-VOOR-STAP OM EEN CORRECTE DOUANEFACTUUR OP TE MAKEN

1. Factuur type
2. Gegevens verzender
3. Gegevens ontvanger
Om uw goederen zonder vertraging in te kunnen klaren, adviseren we u om hier altijd het BTW nummer van de ontvanger in te vullen, in het geval de ontvanger een bedrijf is.
4. Verkocht aan gegevens
Om uw goederen zonder vertraging in te kunnen klaren, adviseren we u om hier altijd het BTW nummer van Verkocht Aan in te vullen, in het geval Verkocht Aan een bedrijf is.
5. Algemene gegevens

Vul hier het DHL Waybill (vrachtbrief) nummer van de zending in. Indien het DHL Waybill nummer nog niet bekend is, voltooi en print de factuur en noteer het DHL Waybill nummer dan voor vertrek van de zending handmatig op de factuur om vertraging te voorkomen.

6. Zending gegevens

Voorbeeld: Geef hier aan uit hoeveel pakketten uw zending bestaat en wat het totaal gewicht van uw zending is. Bijv. een zending met 2 pakketten en een zending gewicht van 15 kg:


Totaal aantal pakketten: 2

Munteenheid: EUR

Totaal zending gewicht: 15

Gewichtseenheid: kg


7. Goederen in uw zending

Voorbeeld: Geef hier aan welke goederen er zich in uw zending bevinden. Belangrijk is dat u voor elk van de goederen in uw zending in ieder geval een gedetailleerde omschrijving (in het Engels!), hoeveelheid, de waarde per eenheid en het land van herkomst invult. Bijv. een zending met 3 katoenen T-shirts maat large met een waarde per eenheid van 19,00 euro en als land van herkomst Nederland:


Omschrijving: T-shirts cotton size Large

Aantal: 3

Land van herkomst: Nederland

Waarde per stuk: 19.00 EUR


kg
EUR
EUR
Nog een item toevoegen
EUR
EUR
Totalen
EUR
EUR
kg
8. Verklaring
9. Maak factuur aan

De douanefactuur wordt geopend in een Adobe PDF bestand. Hiervoor heeft u Adobe Reader 6.0 of hoger nodig. Binnen het Adobe PDF bestand kunt u de douanefactuur printen, opslaan of mailen.

Tips opmaken douanefactuur

Wij adviseren u om gebruik te maken van officieel briefpapier. Dit is niet van toepassing voor particuliere verzenders.

Vermeld per artikel altijd: een duidelijke omschrijving van het artikel en in de Engelse taal, indien bekend een douane-statistieknummer, de hoeveelheid van geleverde product, de eenheidsprijs exclusief BTW.

Vul de invoice goed en volledig in, een niet goed ingevulde invoice kan vertraging opleveren bij de inklaring in het desbetreffende land.

Douaneregelgeving China, Rusland en Saudi-Arabië

Voor de bestemmingen China, Rusland en Saudi-Arabië gelden specifieke douaneregelgevingen.

Douaneregelgeving voor China

Douaneregelgeving voor Rusland

Douaneregelgeving voor Saudi-Arabië