Belangrijke verandering douaneregelgeving in Europa

Het Import Control System (ICS) is het veiligheidscontrolesysteem van de Europese Unie voor goederen bestemd voor (of doorvoer via) de EU, Noord-Ierland, Zwitserland en Noorwegen.

Wat je moet weten:

Voor zendingen naar (of doorvoer via) de Europese Unie, Noord-Ierland, Zwitserland en Noorwegen vereist ICS elektronische screening van zendingsgegevens:

  • In het land van vertrek
  • Voordat zendingen in vliegtuigen worden geladen
  • Bij aankomst

Wat dit voor jou betekent

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je zending door het douanecontrole- en inklaringsproces te helpen, is ervoor te zorgen dat je artikelen (goederen/goederen) nauwkeurig en specifiek beschrijft wanneer je zendingen aanmaakt in MyDHL+. Deze gedetailleerde zendingsinformatie dient door de verzender van de goederen te worden aangeleverd bij de boeking van de zending. Informeer je daarom ook verzenders over deze nieuwe vereisten. 

Wat DHL Express doet om te helpen

We gebruiken dynamische, flexibele routering van vliegtuigen om altijd de snelst mogelijke transittijd te garanderen. Dat betekent dat voorschriften voor douanecontroles van invloed kunnen zijn op zendingen van elke herkomst en naar elke bestemming, afhankelijk van de route.

We dienen je verzendinformatie elektronisch in bij de douaneautoriteiten voordat de zendingen in vliegtuigen worden geladen.

Let op; ook voor export buiten de EU is nauwkeurige en specifieke goederenomschrijving nodig omdat wereldwijd soortgelijke controles worden uitgevoerd.

Learn About Customs Clearance
Import Control System Update