DHL Express kondigt prijsaanpassing voor 2024 aan

Schiphol, 29 september 2023: DHL Express heeft aangekondigd zijn prijzen voor expresdiensten te verhogen. De prijsverhoging bedraagt gemiddeld genomen 5,9% en gaat in per 1 januari 2024. Een aantal diensten en toeslagen worden ook aangepast.

“In grote lijnen is de macro-economische situatie aan het stabiliseren hoewel onzekerheid de grote constante blijft. Toch is het DHL gelukt om wereldwijd een stabiele en betrouwbare service te bieden aan onze klanten”, licht Kees de Lange toe. De Lange is Managing Director (MD) DHL Express Nederland sinds 1 augustus en volgt Ronald Leunisse op die inmiddels een internationale rol binnen de DHL Group vervult. De nieuwe MD stroomt door uit eigen gelederen en kent het expresbedrijf goed als operationeel directeur en sinds kort dus als MD.

Kees de Lange: “Aan de inkoopkant hebben we te maken met stijgende kosten. Met de jaarlijkse prijsaanpassing kunnen we onze infrastructuur en technologie waarborgen en verbeteren om veerkrachtige, duurzame en best-in-class klantoplossingen te garanderen over de hele wereld. Dit omvat ultramoderne vliegtuigen en voertuigen die groener en duurzamer zijn zoals met de Sustainable Aviation Fuel (SAF) en elektrische bestelauto’s. Daarnaast stelt het ons in staat om de capaciteit van onze hubs en gateways te optimaliseren om te voldoen aan de vraag voor internationale expresdiensten. Ook Schiphol, waar onze Nederlandse draaischijf in het expresnetwerk is gevestigd, staat in de steigers. Daar wordt geïnvesteerd om het Nederlandse knooppunt voor expreszendingen state-of-the-art te maken en verder te verduurzamen om in Nederland gevestigde bedrijven in staat te stellen om wereldwijd handel te drijven. Dat gebeurt met veilig en prettig werken als uitgangspunt. Deze investering in werkplek en opleiding tot Certified International Specialist leverde DHL dit jaar opnieuw de status Great Place To Work op.”

 

DHL Express past zijn prijzen jaarlijks aan, rekening houdend met de inflatie, valuta-dynamiek en andere stijgende kosten in elk van de meer dan 220 landen en gebieden waar het actief is. Prijsaanpassingen variëren van land tot land, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, en zijn van toepassing op alle klanten waar contracten dit toestaan.