‘Insetten’ van expreszendingen met DHL: duurzame vliegtuigbrandstof (SAF)

Schiphol, 11 april 2023: DHL Express lanceert in Nederland GoGreen Plus, een verzendservice waarmee klanten de CO2-uitstoot van hun zendingen aantoonbaar kunnen verminderen door gegarandeerd gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof. Deze Sustainable Aviation Fuel, oftewel SAF, is een primeur voor wereldwijd expresvervoer en wordt gezien als de belangrijkste manier om CO2 uitstoot door luchttransport terug te dringen. Het ‘insetten’ of reduceren van uitstoot wordt gezien als duurzamer dan het ‘offsetten’ oftewel compenseren.  Nederlandse klanten van het expresbedrijf kunnen per zending bepalen of ze GoGreen Plus selecteren om daarmee hun eigen toeleveringsketen te verduurzamen.

De nieuwe GoGreen Plus-service is ontstaan uit de recente samenwerking van DHL met bp en Neste om SAF te leveren aan DHL Express-hubs over de hele wereld waaronder Schiphol. SAF is een brandstof die gemaakt wordt uit afgewerkte olie van plantaardige oorsprong. Het vermindert uitstoot tot 80% vergeleken met conventionele vliegtuigbrandstof. In 2030 moet 30% van alle vliegtuigbrandstof SAF zijn. In 2050 wil DHL wereldwijd volledig emissievrije logistiek bedrijven. Met insetting via GoGreen Plus kunnen klanten hun Scope 3-emissies verlagen en deze gebruiken voor de eigen vrijwillige emissierapportage.

Ronald Leunisse, Managing Director DHL Express Nederland: “Met elektrische bestelauto’s en fietsen verduurzamen we de last mile in Nederland. SAF is momenteel de belangrijkste manier om de CO2-uitstoot in ons luchtnetwerk te verminderen en daarmee de meest effectieve wijze om onze klanten te helpen hun eigen toeleveringsketens duurzamer te maken. De volgende stap is elektrisch vliegen, waarmee we nu al testen.”

Lees meer over GoGreen Plus