GoGreen Climate Neutral verzenden (compensatie CO2)

Kiezen voor duurzaamheid: voor steeds meer bedrijven een logische keuze. Voor jouw klanten ook - bij de checkout willen zij kunnen zien dat jij kiest voor duurzaamheid in de hele keten: van product tot en met vervoer. Groene logistiek biedt jou een sterk verkoopargument waarmee je je onderscheidt van concurrenten. Communiceren over jouw duurzame ambities kan daarom zeer interessant zijn. Daarnaast motiveert duurzaam gedrag anderen om ook duurzaam te ondernemen.

DHL Climate Neutral service

Met de DHL Climate Neutral service kun je wat terugdoen voor het milieu en jouw duurzame ambities zichtbaar maken. Met deze service berekenen wij de CO2-uitstoot per zending. Die uitstoot compenseren we door te investeren in milieuvriendelijke projecten. Als bewijs daarvan ontvang je jaarlijks een certificaat van een onafhankelijke auditor, SGS (Société Générale de Surveillance). Bovendien krijgen jouw zendingen een verzendlabel met ons GoGreen logo! 

DHL Express Mobile App

Ieder pakket dat bij de eerste afleverpoging kan worden bezorgd, bespaart kilometers en daarmee CO2-uitstoot. Dat is goed voor het milieu, maakt de aflevering efficiënter en verbindt verzender en ontvanger nóg sneller. Ben je zelf de ontvanger? Ook jij kunt gratis en eenvoudig een bijdrage leveren aan een schoner milieu. Geef jouw aflevervoorkeur door via de DHL Express Mobile App. Zo bepaal je zelf hoe je jouw pakket laat bezorgen: thuis, op een DHL ServicePoint of op een ander adres of tijdstip – precies hoe het jou het beste uitkomt. Snel en efficiënt voor de ontvanger, en duurzaam bovendien! De CO2-reductie die we hiermee realiseren, verdubbelen we met de aanplant van bomen. Deze bomen worden geplant in twee Limburgse percelen. Trees For All helpt DHL Express hierbij.

Paperless Trade

Met DHL Paperless Trade kun je nu binnen de online verzendapplicatie jouw commerciële of pro forma invoice online versturen. Hierdoor hoef je de commerciële of pro forma invoice niet meer te printen en fysiek bij de zending toe te voegen. Met deze gratis service van DHL Express bespaar je tijd met het opmaken van je zending en geef je een positieve bijdrage aan het milieu door papier te besparen. Bovendien bevordert de digitale verwerking van je documenten een vlotte douaneafhandeling en een snelle in-en uitklaring van jouw zending.

De voordelen van DHL's Paperless Trade

✔ Bespaar tijd - je hoeft de invoice niet fysiek bij te voegen
✔ Bespaar geld op print- en papierkosten
✔ Milieuvriendelijk door verminderd print- en papiergebruik
✔ Eigen huisstijl - je kunt een digitale handtekening en bedrijfslogo uploaden en tonen op jouw invoices
✔ Bevordert snelle in-en uitklaring van jouw zending door de douane

Lees meer over het gemak van Paperless Trade