JINC

Het doel van JINC is om de kinderen een goede start op de arbeidsmarkt te bezorgen. JINC streeft samen met partners zoals DHL naar een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Via het JINC-programma maken 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen in de leeftijd van 8-16 jaar kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. DHL biedt o.a. bliksemstages en geeft jongeren een kijkje in de wereld van de logistiek.

Betere kansen voor kinderen

Kidsday

DHL Kidsday is in het leven geroepen door DHL medewerkers. De achterliggende gedachte is om kinderen, afkomstig uit gezinnen die het financieel niet breed hebben, een leuke dag te bezorgen. De kinderen worden tijdens Kidsday thuis opgehaald met een DHL-bus voor een leuk en leerzaam dagje uit. Het initiatief is in 2013 opgezet door 2 medewerkers van onze vestiging in Eindhoven. Inmiddels wordt Kidsday ook in andere landen georganiseerd.

EXCELSIOR4ALL

DHL en stichting Excelsior4All werken samen om kinderen die tijdelijk onderpresteren op school weer op weg te helpen. Tijdens een speciale lesweek maken leerlingen kennis met DHL en de wereld van logistiek. Ook volgen ze de instructie over het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens, die DHL landelijk organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.