Dankzij DHL’s internationale bereik en de aanwezigheid in 220 landen, bevinden we ons in een unieke positie om in te kunnen spelen op de behoeften van de maatschappij. Met het GoHelp programma werken we samen met de Verenigde Naties op het gebied van rampenbestrijding.

Disaster response team

Bij rampen biedt DHL snelle en efficiënte logistieke ondersteuning. Daarin werken wij samen met de Verenigde Naties. Wij geven bijvoorbeeld Rampenparaatheid training op luchthavens (ook wel GARD genoemd). Zo kunnen luchthavens in geval van een ramp snel ondersteuning bieden. Daarnaast biedt DHL logistieke ondersteuning ter plaatse in de vorm van Disaster Response Teams (DRT’s). DRT’s laden en lossen o.a. hulpgoederen en zorgen ervoor dat deze op de juiste manier worden ontvangen door de juiste hulporganisaties.

Connecting peole, improving lives

Onze doelstelling 'Connecting people, improving lives' werd ineens wel heel letterlijk toen we een zending naar Sierra Leone mochten versturen. Het betrof een 3D-printer en scanner om inwoners van het West-Afrikaanse land te voorzien van protheses.

Lees het verhaal

DHL's Got Heart

DHL stimuleert medewerkers zich in te zetten voor goede doelen in de eigen omgeving. Vele DHL collega’s zetten zich in voor de maatschappij, leveren bijdragen aan verschillende goede doelen in hun eigen omgeving. Daarin krijgen de medewerkers steun van een DHL-stichting. Wereldwijd houdt DPDHL ieder jaar een internationale vrijwilligersdag. Dan steken meer dan 108.000 DPDHL medewerkers in meer dan 115 landen de handen uit de mouwen en geven totaal ruim 260.000 uur van hun tijd weg als vrijwilliger. Dit zijn activiteiten in lijn met de drie programma's voor verantwoord ondernemen van DPDHL: GoGreen (milieubescherming), GoHelp (hulpverlening) en GoTeach (beter onderwijs en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt).

Stichting Opkikker

Jaarlijks helpt DHL Express Jesse Mulder mobieltjes in te zamelen voor Stichting Opkikker! Voor iedere ingezamelde telefoon krijgt Stichting Opkikker een vergoeding van €2,50. De opbrengst komt volledig ten goede aan de organisatie van Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. De afgelopen 7 jaar hebben duizenden enthousiaste inzamelaars in totaal meer dan 600.000 mobiele telefoons ingezameld. Jaarlijks haalt DHL Express ruim 200 mobiele telefoons op en stuurt deze naar Jesse Mulder. Steun Jesse Mulder

Everest Quest voor Direct Relief

Roland Thomas, onze VP voor Service Quality in Europa, bereikte in mei 2019 de top van Mount Everest. Echt een van ’s werelds grootste uitdagingen en een fantastische prestatie. Zo bewees hij dat “ain’t no mountain high enough!” En dit allemaal om een enorm bedrag te kunnen ophalen en doneren aan Direct Relief!