Fietsen

Meer dan de helft van de expreszendingen in veel Nederlandse steden wordt in de ‘last mile’ per fiets afgeleverd. We fietsen waar we kunnen fietsen. Daar waar een pakket te groot is voor de fiets, gebruiken we de bestelauto of vrachtwagen. Naast de DHL Parcycle en de Cubicycle hebben we nu de Chariot cargofiets geïntroduceerd. De Chariot is volledig naar wens van de koeriers ‘aangekleed’. Deze cargo bike wordt gezien als de nieuwe industriestandaard voor het bezorgen van pakketten per fiets en gaat de bestaande cargo bikes van DHL vervangen. Met deze fietsen dragen we bij aan schonere lucht, veroorzaken we geen overlast voor het overige verkeer én zijn we een stuk sneller omdat we nooit vast staan in files of de ochtendspits. Onze cargo bikes zijn een echte Nederlandse innovatie. Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat DHL in Nederland – fietsland bij uitstek – meedenkt en meebouwt aan innovatieve fietsen.

Elektrische vans en vrachtwagens

DHL Express heeft al veel elektrische bestelauto’s in gebruik en daar zijn nu ook de eerste elektrische vrachtwagens bij gekomen. De elektrische vrachtwagen werd als eerste ingezet in Rotterdam voor het ophalen en afleveren van grotere zendingen en wordt de komende tijd verder uitgebreid. Kleinere zendingen worden in het centrum nog steeds bij voorkeur met fietsen vervoerd.

Vliegtuigen

Van een kleine Cessna tot de nieuwste Boeing 777, DHL investeert voortdurend in de beste vrachtvliegtuigen. Onze ultramoderne vliegtuigen verminderen de CO2-uitstoot met 18% ten opzichte van de oude vliegtuigen. Hiermee dragen wij direct bij aan ‘Zero Emissions 2050’: onze doelstelling om alle logistiek gerelateerde emissie vóór 2050 te verminderen tot nul. Maar intussen zitten we niet stil; vóór 2030 gebruiken we minimaal 30% duurzame vliegtuigbrandstoffen en is minimaal 60% van de vloot elektrisch in de aflevering. En met ‘Alice’ schrijven we luchtvaartgeschiedenis voor een zero emissions toekomst. Alice is het eerste volledig elektrische vliegtuig van Eviation en wij hebben er 12 besteld voor ons DHL Express luchtnetwerk. Vanaf 2024 vliegt jouw pakketje dus nóg groener!