Graag herinneren wij je aan de bestaande regelgeving wat betreft Cosmetica, Geneesmiddelen, Supplementen, Persoonlijke medische apparatuur & Voedingsmiddelen.

Houd er rekening mee dat voor bovenstaande items een vergunning nodig is om te versturen naar (en importeren in) Thailand, met goedkeuring van de Thaise FDA (Food & Drug Association) voorafgaand aan verzending.

De geadresseerde (importeur of ontvanger) moet zich registreren bij de Thaise douane, en daarnaast DHL Express Thailand aanwijzen als inklaringsagent.
Om zich te registreren moet de geadresseerde zich persoonlijk met een geldig paspoort melden bij een Thais douanekantoor in het Koninkrijk Thailand.
In geval van persoonlijk gebruik is een verklaring van een Thaise arts nodig om te verklaren dat de items niet voor commercieel gebruik zijn bestemd.

 

De beperking van wat bij de FDA als 'persoonlijk gebruik' wordt beschouwd, is als volgt:

 • Supplementen
  De douane / FDA staat redelijke hoeveelheden toe voor slechts 1 maand consumptie.
   
 • Geneesmiddelen
  De douane / FDA staat redelijke hoeveelheden toe en vereist een origineel doktersvoorschrift (van een Thaise arts) om te bevestigen dat de patiënt is onderzocht en dat de medicatie is voorgeschreven.
   
 • Medische apparatuur 
  D.w.z. massage apparatuur, persoonlijke testkits, apparaten die bloeddruk of hartslag kunnen meten etc.  De douane / FDA staat 1 item toe voor persoonlijk gebruik en vereist een doktersverklaring (van een Thaise arts) om te bevestigen dat de patiënt deze apparatuur nodig heeft voor zijn gezondheid.
   
 • Cosmetica
  Douane / FDA staan 6 artikelen toe.
   
 • Voedingsmiddelen
  De douane / FDA staat alleen redelijke hoeveelheden toe.