Per juni 2022 Douanewijziging Marokko

De Marokkaanse Douane Autoriteiten hebben aangekondigd dat per 1 juli 2022 voor alle E-commerce zendingen (B2B en B2C) de Deminimis waarde van $125 wordt afgeschaft. Dat betekent dat de ontvanger voortaan voor alle zendingen invoerrechten en BTW moet betalen. Ook moet de importeur in alle gevallen een POA (Power of Attorney) verstrekken aan DHL voor inklaring van de zending

Wanneer de verzender DTP (Duties & Taxes Paid) verstuurt, moet de ontvanger - B2B of B2C - een Power of Attorney (POA) aan DHL verstrekken voor inklaring van de zending. De invoerrechten en BTW worden dan terug in rekening gebracht bij de verzender. Deze POA is 12 maanden geldig.

Wanneer de verzender DTU (Duties & Taxes Unpaid) verstuurt, is ook een POA vereist als de importeur wil dat DHL de inklaring verzorgt. Hiervoor berekent DHL een brokerage toeslag van $80. Wanneer de importeur een derde partij aanwijst om de inklaring te verzorgen, berekent DHL een broker handover toeslag van $27 per airwaybill.

Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met uw DHL-contactpersoon of met DHL Klantenservice via 088 - 0552 000. Wij helpen u graag verder.