Update juli 2022

Onlangs stelden de Sri Lanka Douaneautoriteiten een invoervergunning verplicht voor bepaalde B2B zendingen. Recent is deze invoervergunning weer opgeheven. Hierdoor kan elke importeur goederen importeren zoals voedsel en dranken, schoonheidsproducten, kleding (accessoires) en schoeisel, elektrische apparaten, horloges en muziekinstrumenten. Hiervoor is dus  geen invoervergunning meer nodig van de Sri Lanka Controller General of Import and Export Control.

Wel is nu een toeslag van toepassing op deze importzendingen (naast de invoerrechten en andere bestaande regelgeving). Deze toeslag is bepaald per product(soort). De toeslagpercentages vindt u in dit document van de Sri Lanka Douaneautoriteiten.

 

Update mei 2022

Onlangs hebben de douaneautoriteiten van Sri Lanka een Import Licence (invoervergunning) verplicht gesteld voor vele  soorten commerciële goederen. Als gevolg hiervan moeten Sri Lankaanse ontvangers/ontvangers vóór aankomst een invoervergunning aanvragen, die wordt afgegeven door de Controller General of Import and Export Control van Sri Lanka. De invoervergunning moet aan DHL Express worden overhandigd, zodat de Sri Lankaanse autoriteiten de goederen kunnen inklaren.

De vereiste Import Licence is van toepassing op: Business to Business (B2B) zendingen, en Commerciële goederen zoals voedsel en dranken, schoonheidsproducten, kleding (accessoires) en schoeisel, elektrische apparaten, horloges en muziekinstrumenten. De volledige lijst van producten (met HS-codes) kan worden gedownload op de website van de Sri Lankaanse autoriteiten.

Vrijgesteld zijn: Business-to-Consumer (B2C) zendingen op basis van douanebeoordeling van niet-commerciële zendingsdoeleinden, Samples, Garantievervangingen en Documentzendingen.

Hoe voorkomt u vertraging - Wij adviseren verzenders naar Sri Lanka:

  • Informeer pro-actief al uw Sri Lankaanse ontvangers/geadresseerden over deze nieuwe regelgeving.
  • Vermeld de volledige adres- en contactgegevens van de Sri Lankaanse ontvanger/geadresseerdebij het aanmaken van de zending.
  • Voeg een kopie van de Import Licence bij alle andere verzendingsdocumenten.
  • Zorg voor volledige en nauwkeurige elektronische gegevens  in de commerciële- of proforma factuur, zoals: goederenomschrijving, gespecificeerde waarden, land van oorsprong, enz.

Meer informatie

Verdere details vindt u in deze presentatie